Investikon.se har som mål att bli den ledande sajten i Sverige i relation till investeringsfrågor. 

Målsättningen för redaktionen är inte att bli en utmanare till väletablerade nyhetsaktörer, utan istället att fungera som ett lexikon och uppslagsverk där vi förklarar begrepp och koncept inom finans.

Vi vill förmedla objektiv investeringsrådgivning till småsparare och konsumenter. Syftet med investikon är alltså att förklara komplexa investeringskoncept på ett lättförståeligt sätt för den svenska befolkningen. Det vill vi göra genom att skriva tydliga artiklar och illustrera exemplen med hjälp av foton och filmer. 

Ämnen vi skriver om på sidan är ämnen som aktier, bolagsrätt, valutahandel, derivat, kryptovaluta, fonder och liknande. Dessutom skriver vi mycket om allmän investering. Målgruppen är både personer som är relativt oerfarna av investeringar, och vi vill även nå personer som har erfarenhet av investeringar men som behöver svar på mer komplicerade frågor.

Redaktionen för investikon vill vara helt ärlig när det kommer till potentiell avkastning i förhållande till risk. Då en sparprodukt är riskabel kommer vi att ge information om risken och möjliga sätt att undvika risker. 

Investikon har också som mål att skapa ett komplett uppslagsverk inom ekonomi, investeringar och redovisning. Vi vill vara en resurs människor vänder sig till när de behöver svar på begrepp inom ekonomi.

Har du frågor till redaktionen, oavsett om det gäller själva sidan, en allmän artikel eller något mer generellt, är du hjärtligt välkommen att kontakta redaktionen via kontaktsidan.

Vi hoppas att du har nytta av investikon.se.

Med vänliga hälsningar,

Redaktionen.