generic

Köpa Stellar (XLM): En snabb och enkel steg-för-steg-guide

Obs: Köp av bitcoin och andra kryptovalutor är inte reglerat i de flesta EU-länder (inklusive Storbritannien och Sverige). På grund av detta har du inget skydd för investerare i EU och riskerar också att förlora eget kapital. All handel sker på egen risk och vi ger ingen ekonomisk rådgivning. Gör alltid din egen forskning.

Transaktioner över nationsgränser har länge varit förknippade med höga kostnader, men detta är något som ett antal olika kryptoplattformar har försökt att göra något åt. Bland de mest populära av dessa är Stellar-plattformen som utvecklats av Stellar Development Foundation. Stellar erbjuder en plattform som underlättar kostnadseffektiva alternativ till traditionella transaktioner med hjälp av den interna valutan Lumen (XLM).

Detta har visat sig vara ett projekt som många anser vara lovande, vilket också har påverkat priset på Lumen avsevärt. För dig som investerare kan detta vara en spännande möjlighet att exponera din portfölj för kryptovalutor, men du måste veta hur man investerar i kryptovalutor

På denna sida har vi därför samlat allt du behöver veta om hur du ska göra för att köpa Stellar (XLM) i en enkel steg-för-steg-guide. 

Om Stellar

Stellar är ett betalningsnätverk som utvecklats av Stellar Development Foundation. Plattformen använder blockkedjeteknik och använder den interna kryptovalutan Lumen (XLM) som betalningsmedel. Visionen bakom projektet är att erbjuda ett säkert och enkelt alternativ till traditionella gränsöverskridande överföringar av valutor.

För användarna har detta resulterat i en blixtsnabb överföring som kräver mycket lägre avgifter än vad traditionella banker gör. Detta har snabbt blivit en populär kryptovaluta, och Lumen (XLM) är en av de senaste årens bäst presterande altcoins. Myntet är för närvarande värderat till drygt 1 miljard dollar, vilket gör det till ett av de största baserat på marknadsvärdet. 

Stellar har blivit ett populärt alternativ för att överföra pengar över nationsgränserna och har idag utvecklat en plattform där både finansinstitut och privatpersoner kan delta. Allt detta bygger på deras kryptovaluta XLM (lumen), vilket har gjort detta till en populär utgångspunkt för långsiktiga investerare. Vi kommer därför att titta närmare på hur du kan ta del av denna tillväxt och lägga till Stellar i din långsiktiga portfölj. 

Köpa Stellar (XLM) i 4 enkla steg

En viktig anledning till att investerare vänder sig till kryptovalutor är att det öppnar upp för nya möjligheter i en mycket traditionell bransch. Men man kan också säga att den enorma avkastningen kan locka även den mest konservativa investeraren att utvärdera kryptovalutor. Trots detta vet många fortfarande inte hur de ska investera i kryptovaluta.

Vi har därför tittat på hur du snabbt och enkelt kan köpa kryptovaluta i fyra steg:

 1. Du måste först få tillgång till en marknadsplats där kryptovalutor handlas.
 2. Därefter måste du skapa ett konto på den aktuella marknadsplatsen. Som tur är behöver du inget VPS-konto som för aktier, så det borde gå relativt snabbt. 
 3. Så fort ditt konto är klart att användas måste du överföra pengarna du tänker handla för. Här rekommenderar vi att du aldrig överför mer än du har råd att förlora.
 4. Du är nu redo att handla med din favoritkryptovaluta!

Det lät väl ganska enkelt, eller hur? Om du fortfarande är osäker har vi gått igenom processen lite mer i detalj nedan.

Hur man köper Stellar (XLM): Steg-för-steg

Det finns många likheter i sättet att köpa kryptovaluta och aktier, men det finns också en betydande skillnad som investerare bör känna till. Aktier och aktiemarknaden regleras av myndigheter över hela världen, medan kryptovalutor ofta är oreglerade. För dig som investerare innebär detta att vem som helst kan erbjuda en plattform där kryptovalutor kan handlas.

Detta innebär dock också att en rad oseriösa aktörer har dykt upp på marknaden de senaste åren. Vi rekommenderar därför att du håller dig till de väletablerade aktörerna som har ett gott rykte och en god historia. För svenska investerare kan detta vara plattformar som Binance, Coinbase och Trijo. Vår favorit bland dessa är Coinbase, och det är plattformen vi vill använda som utgångspunkt för vår guide.

 logo

Bäst för dig som vill ha allt-i-ett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nyckelfigurer

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Urval: 50+ mynt

Prova Coinbase

Handel medför risk för kapitalförlust.

Vad vi gillar med Coinbase

Coinbase är en allt-i-ett-plattform som erbjuder en rad tjänster och produkter såsom kryptohandel, kryptoutbyte och plånbok för krypto. Coinbase erbjuder avancerade funktioner för erfarna mäklare, samtidigt som den är väldigt användarvänlig för nybörjare. Priserna är högre än många andra internationella plattformar. I gengäld får du ett stort utbud av kryptovalutor och produkter. Detta är fördelaktigt för aktiva handlare som vill ha så många tjänster som möjligt samlade på en plattform. Säkerheten är också mycket hög med alla licenser för laglig drift i USA.

Fördelar

 • star iconAnvändarvänlig
 • star iconHög säkerhet
 • star iconStort utbud av produkter, kryptovalutor och tjänster
 • star iconLicensierad och listad i USA

Nackdelar

 • star iconValutaavgift
 • star iconHöga priser

Steg 1: Skapa ditt konto

För att skapa en konto på Coinbase måste du först besöka deras hemsida. När du är på Coinbase hemsida, klicka på “Skapa konto” som är placerat i den övre högra hörnet på sidan.

Därefter kommer du att omdirigeras till en sida där du ska ange din e-postadress och lösenord för att skapa ett konto. Coinbase kommer sedan att skicka en verifieringslänk till din e-postadress. Klicka på verifieringslänken för att verifiera din e-postadress.

Efter att ha verifierat din e-postadress kan du fortsätta att slutföra ditt konto. Du kommer att bli ombedd att ange ditt fullständiga namn, din adress och ditt telefonnummer. Du kommer också att behöva välja ett betalningsalternativ för att finansiera ditt konto.

När du har slutfört alla dessa steg kommer du att kunna börja använda ditt konto på Coinbase. Detta innebär att du kan köpa och sälja kryptovalutor, skicka och ta emot pengar och övervaka dina transaktioner.

Det är viktigt att notera att Coinbase, precis som alla andra finansiella institutioner, kräver att du lämnar in dokumentation för att verifiera din identitet och adress. Denna process kallas KYC (Know Your Customer). Genom att följa denna process kan Coinbase säkerställa att deras plattform används på ett säkert och pålitligt sätt.

Steg 2: Sätt in pengar

För att sätta in pengar på Coinbase måste du logga in på ditt konto och välja alternativet “Sätt in” som finns på sidan. Du kommer att bli ombedd att välja ett betalningsalternativ.

Coinbase accepterar flera betalningsalternativ, inklusive banköverföring, kreditkort och debitkort. Det är viktigt att notera att olika betalningsalternativ kan ha olika avgifter och transaktionsgränser.

Om du väljer att sätta in pengar via banköverföring kommer du att behöva ange ditt bankkonto och bankens information. När du har angett informationen kan du initiera överföringen från din bank. Det kan ta upp till 3-5 arbetsdagar för överföringen att behandlas och visas på ditt Coinbase-konto.

Om du väljer att sätta in pengar via kreditkort eller debitkort kan du ange dina kortuppgifter direkt på Coinbase. Coinbase kommer sedan att behandla transaktionen och sätta in pengarna på ditt konto. Det är viktigt att notera att avgifterna för kredit- och debitkortstransaktioner vanligtvis är högre än för banköverföringar.

När pengarna har satts in på ditt konto kan du använda dem för att köpa kryptovalutor eller göra uttag till ditt bankkonto. Det är viktigt att notera att Coinbase har vissa transaktionsgränser och avgifter som kan påverka hur mycket du kan sätta in eller ta ut från ditt konto. Det är alltid bäst att läsa igenom Coinbase användarvillkor och transaktionsinformation noggrant innan du genomför några transaktioner på plattformen.

Steg 3: Köp Stellar (XLM) med Coinbase

För att köpa Stellar med Coinbase måste du först ha tillräckligt med pengar i ditt Coinbase-konto. När du har pengarna tillgängliga kan du följa följande steg:

 1. Logga in på ditt Coinbase-konto och välj “Köp/sälj” från huvudmenyn.
 2. Välj Stellar från listan över tillgängliga kryptovalutor.
 3. Ange det belopp du vill köpa och välj ditt betalningsalternativ. Du kan välja mellan banköverföring, kreditkort eller debitkort.
 4. Granska transaktionen och klicka på “Köp” för att slutföra köpet.
 5. Stellar kommer nu att visas på ditt Coinbase-konto.

Det är viktigt att notera att Coinbase har vissa transaktionsavgifter och gränser som kan påverka ditt köp av Stellar. Det är också viktigt att noggrant övervaka priset på Stellar eftersom kryptovalutans pris kan variera kraftigt på kort tid. Innan du genomför några transaktioner på Coinbase är det alltid bäst att läsa igenom deras användarvillkor och transaktionsinformation för att undvika eventuella missförstånd eller problem.

OBS!

OBS: Vi rekommenderar att du överför dina kryptovalutor till en kryptoplånbok eftersom det skyddar dem bättre mot stöld.

Om Mats

Mats är redaktör på Investikon.se där han tar upp ämnen som investeringar, aktier och kryptovaluta. Han har flera års erfarenhet av att investera i dessa ämnen, vilket gör att han har mycket kunskap att dela med sig av.