generic

Köpa Stellar (XLM): En snabb och enkel steg-för-steg-guide

Obs: Köp av bitcoin och andra kryptovalutor är inte reglerat i de flesta EU-länder (inklusive Storbritannien och Sverige). På grund av detta har du inget skydd för investerare i EU och riskerar också att förlora eget kapital. All handel sker på egen risk och vi ger ingen ekonomisk rådgivning. Gör alltid din egen forskning.

Transaktioner över nationsgränser har länge varit förknippade med höga kostnader, men detta är något som ett antal olika kryptoplattformar har försökt att göra något åt. Bland de mest populära av dessa är Stellar-plattformen som utvecklats av Stellar Development Foundation. Stellar erbjuder en plattform som underlättar kostnadseffektiva alternativ till traditionella transaktioner med hjälp av den interna valutan Lumen (XLM).

Detta har visat sig vara ett projekt som många anser vara lovande, vilket också har påverkat priset på Lumen avsevärt. För dig som investerare kan detta vara en spännande möjlighet att exponera din portfölj för kryptovalutor, men du måste veta hur man investerar i kryptovalutor

På denna sida har vi därför samlat allt du behöver veta om hur du ska göra för att köpa Stellar (XLM) i en enkel steg-för-steg-guide. 

Om Stellar

Stellar är ett betalningsnätverk som utvecklats av Stellar Development Foundation. Plattformen använder blockkedjeteknik och använder den interna kryptovalutan Lumen (XLM) som betalningsmedel. Visionen bakom projektet är att erbjuda ett säkert och enkelt alternativ till traditionella gränsöverskridande överföringar av valutor.

För användarna har detta resulterat i en blixtsnabb överföring som kräver mycket lägre avgifter än vad traditionella banker gör. Detta har snabbt blivit en populär kryptovaluta, och Lumen (XLM) är en av de senaste årens bäst presterande altcoins. Myntet är för närvarande värderat till drygt 1 miljard dollar, vilket gör det till ett av de största baserat på marknadsvärdet. 

Stellar har blivit ett populärt alternativ för att överföra pengar över nationsgränserna och har idag utvecklat en plattform där både finansinstitut och privatpersoner kan delta. Allt detta bygger på deras kryptovaluta XLM (lumen), vilket har gjort detta till en populär utgångspunkt för långsiktiga investerare. Vi kommer därför att titta närmare på hur du kan ta del av denna tillväxt och lägga till Stellar i din långsiktiga portfölj. 

Köpa Stellar (XLM) i 4 enkla steg

En viktig anledning till att investerare vänder sig till kryptovalutor är att det öppnar upp för nya möjligheter i en mycket traditionell bransch. Men man kan också säga att den enorma avkastningen kan locka även den mest konservativa investeraren att utvärdera kryptovalutor. Trots detta vet många fortfarande inte hur de ska investera i kryptovaluta.

Vi har därför tittat på hur du snabbt och enkelt kan köpa kryptovaluta i fyra steg:

 1. Du måste först få tillgång till en marknadsplats där kryptovalutor handlas – här rekommenderar vi eToro som det mest fördelaktiga alternativet för svenska investerare. 
 2. Därefter måste du skapa ett konto på den aktuella marknadsplatsen. Som tur är behöver du inget VPS-konto som för aktier, så det borde gå relativt snabbt. 
 3. Så fort ditt konto är klart att användas måste du överföra pengarna du tänker handla för. Här rekommenderar vi att du aldrig överför mer än du har råd att förlora.
 4. Du är nu redo att handla med din favoritkryptovaluta!

Det lät väl ganska enkelt, eller hur? Om du fortfarande är osäker har vi gått igenom processen lite mer i detalj nedan.

Hur man köper Stellar (XLM): Steg-för-steg

Det finns många likheter i sättet att köpa kryptovaluta och aktier, men det finns också en betydande skillnad som investerare bör känna till. Aktier och aktiemarknaden regleras av myndigheter över hela världen, medan kryptovalutor ofta är oreglerade. För dig som investerare innebär detta att vem som helst kan erbjuda en plattform där kryptovalutor kan handlas.

Detta innebär dock också att en rad oseriösa aktörer har dykt upp på marknaden de senaste åren. Vi rekommenderar därför att du håller dig till de väletablerade aktörerna som har ett gott rykte och en god historia. För svenska investerare kan detta vara plattformar som eToro, Binance, Coinbase och Trijo. Vår favorit bland dessa är eToro, och det är plattformen vi vill använda som utgångspunkt för vår guide.

logo

Bäst för nybörjare

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelfigurer

Avgifter: 0,75% – 5%

Urval: 70+ mynt

Prova eToro

Handel medför risk för kapitalförlust.

Vad vi gillar med eToro

eToro är en social handelsplattform med över 20 miljoner användare. Plattformen är mycket användarvänlig och du kan använda den för att lära dig om nya handelsstrategier och olika typer av investeringar. Du har också möjligheten att kopiera framgångsrika portföljer med CopyTrading-funktionen, vilket gör det enkelt för nybörjare att komma igång. Erfarna traders kan tjäna en extra inkomst genom att dela sin kunskap med andra.

Fördelar

 • star iconIngen mäklaravgift
 • star iconAnvändarvänlig
 • star iconStort nätverk av erfarna handlare
 • star iconCopyTrading-funktion
 • star iconÅtkomst via dator, surfplatta och mobil

Nackdelar

 • star iconUttagsavgift
 • star iconValutaavgift

Steg 1: Skapa ditt konto

När du har hittat den plattform du vill ha är det dags att skapa ett konto. I eToros fall kan detta enkelt göras från deras webbplats genom att klicka på join högst upp till höger. Detta öppnar ett nytt fönster som ber dig skapa ett användarnamn, lösenord och ange din e-postadress.

Du måste sedan ange några fler grundläggande personliga detaljer och slutligen en genomföra en verifiering av din e-postadress.

Innan du går vidare till steg 2 rekommenderar vi att du slutför KYC-processen, så att du slipper ytterligare problem i framtiden. 

Steg 2: Sätt in pengar

Även om du har ett verifierat eToro-konto kommer det för närvarande att sakna något väsentligt. Ditt konto kommer att ha 0 kronor tillgängligt, vilket innebär att du måste överföra pengar innan du kan investera med eToro. Här kan du använda banköverföring, PayPal eller bankkort som insättningsmetod. 

Vår erfarenhet är att de två sista alternativen är det bästa, eftersom banköverföringar ofta kan ta onödigt lång tid. Det är också värt att notera att minimibeloppet för bankkort och PayPal är 50 dollar – medan banköverföringar kräver minst 500 dollar. 

Steg 3: Köp Stellar (XLM) med eToro

Så snart pengarna finns på ditt konto är du redo att göra din första investering med eToro. Detta är en ganska enkel process och det första du behöver göra är att hitta sökrutan högst upp på skärmen efter att du har loggat in. 

I det här fallet skriver du XLM eller Stellar – båda fungerar. Tryck sedan på Stellar som visas i sökrutan. Detta tar dig till eToros köpsida. Här finner du en del grunnleggende informasjon, samt kurs og historikk. 

Välj sedan handla uppe till höger så öppnar du transaktionsfönstret. Här anger du hur mycket du vill investera i Stellar innan du bekräftar investeringen med knappen längst ner på din skärm. Grattis – du har nu köpt din första kryptovaluta med eToro!

eToro är en multi-asset plattform som erbjuder både investeringar i aktier och kryptotillgångar, såväl som handel med CFD:er. Observera att CFD:er är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 78 % av privata investerares konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar, och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Den presenterade handelshistoriken är mindre än 5 hela år och kanske inte räcker som underlag för investeringsbeslut. Copy trading är en portföljförvaltningstjänst, tillhandahållen av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserad och reglerad av Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptotillgångar är oreglerad i vissa EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd. Ditt kapital är i fara. eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och ger inga representationer och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats av vår partner med hjälp av allmänt tillgänglig icke-entitetsspecifik information om eToro.

OBS: Vi rekommenderar att du överför dina kryptovalutor till en kryptoplånbok eftersom det skyddar dem bättre mot stöld.

Om Mats

Mats är redaktör på Investikon.se där han tar upp ämnen som investeringar, aktier och kryptovaluta. Han har flera års erfarenhet av att investera i dessa ämnen, vilket gör att han har mycket kunskap att dela med sig av.