generic

Köpa Polygon (MATIC): En snabb och enkel steg-för-steg-guide

Obs: Köp av bitcoin och andra kryptovalutor är inte reglerat i de flesta EU-länder (inklusive Storbritannien och Sverige). På grund av detta har du inget skydd för investerare i EU och riskerar också att förlora eget kapital. All handel sker på egen risk och vi ger ingen ekonomisk rådgivning. Gör alltid din egen forskning.

Fler och fler investerare vill exponera sin portfölj för kryptovalutor, men vet inte riktigt hur de ska börja. Lyckligtvis är det mycket enklare än vad många fruktar, och det är precis vad vi ska visa i den här artikeln. Här visar vi hur du snabbt och enkelt kan investera i den populära kryptovalutan Polygon med hjälp av en webbläsare. 

Som utgångspunkt för den här guiden kommer vi att använda den populära plattformen eToro. Fördelen med detta är att du kan handla ett stort urval av kryptovalutor med mycket låga kostnader, och att de erbjuder en egen kryptoplånbok. De är också kompatibla med populära hot wallets som MetaMask, vilket gör det möjligt att överföra dina digitala tillgångar till en annan plattform om du så vill. 

Är du redo att lära dig mer om hur man handlar med kryptovaluta och varför Polygon förtjänar en plats i din portfölj? Då har du kommit rätt för att köpa Polygon (MATIC)!

Om Polygon

Polygon lanserades först som Matic Network 2017 och är en ERC-20-token baserad på Ethereums blockkedja. Detta garanterar att den är kompatibel med andra ethereumbaserade kryptovalutor, och detta är nyckeln till Polygon. Nätverket syftar till att koppla samman olika Ethereum-plattformar för att öka flexibiliteten, skalbarheten och användbarheten hos projekt som bygger på den populära blockkedjan

En av de mest spännande sakerna som händer runt Polygon-plattformen just nu är Polygon studios. Detta är ett dotterbolag till Polygon-nätverket som fokuserar på blockkedjebaserade spel och NFT:er. Företaget har nyligen anställt Ryan Watts som ny VD för företaget, vilket visar att de definitivt satsar på detta område. Watts kommer från en position som head of gaming på YouTube, så det kan bli spännande att följa Polygons projekt.

Köp Polygon (MATIC) i 4 enkla steg

När kryptovalutor först dök upp i kölvattnet av finanskrisen 2009 var det mycket komplicerat att genomföra transaktioner. Det fanns inte mycket infrastruktur på plats och de flesta kryptovalutahandlare var verksamma på olika forum på darkweb. Lyckligtvis har detta förändrats avsevärt sedan digitala valutor har blivit allt populärare. Nu finns det ett antal bra lösningar för både privata och professionella investerare som vill handla med kryptovalutor. Vi kommer därför att visa hur du snabbt och enkelt kan köpa Polygon (MATIC) i fyra enkla steg. 

 1. För det första behöver du en kryptobörs där kryptovaluta handlas. Detta är en plattform där du kan köpa digital valuta för traditionella fonder – här rekommenderar vi eToro eftersom du kan köpa både aktier och kryptovaluta på samma plattform. 
 2. När du har valt vilken plattform du vill använda måste du skapa ett konto och överföra pengar till det kontot. 
 3. Då är du redo att köpa Polygon eller någon annan kryptovaluta som du vill investera i. 
 4. Nu är det dags att hitta Polygon på eToro och ange hur mycket du vill investera.

Låter det inte ganska enkelt? För dem som vill ha lite mer information innan de hoppar in har vi gått igenom hela processen nedan. 

Hur man köper Polygon (MATIC): steg för steg

Precis som för aktier behöver du tillgång till en marknadsplats för kryptovalutor om du vill investera. Det finns ett antal olika alternativ, men vi rekommenderar att du håller dig till dem som är inriktade på den norska marknaden. Eftersom kryptovalutor fortfarande är oreglerade finns det en stor risk att mindre seriösa spelare utsätts för dataintrång och liknande. 

Vår föredragna utgångspunkt för kryptohandel i Sverige är genom eToros handelsplattform. Detta erbjuder ett stort urval av kryptovalutor och är kompatibel med ett antal olika plånböcker. Skulle du vilja utforska urvalet mer innan du väljer kan Trijo, Binance och Coinbase vara relevanta alternativ.

logo

Bäst för nybörjare

star icon star icon star icon star icon star icon

4.8/5

Nyckelfigurer

Avgifter: 0,75% – 5%

Urval: 70+ mynt

Prova eToro

Handel medför risk för kapitalförlust.

Vad vi gillar med eToro

eToro är en social handelsplattform med över 20 miljoner användare. Plattformen är mycket användarvänlig och du kan använda den för att lära dig om nya handelsstrategier och olika typer av investeringar. Du har också möjligheten att kopiera framgångsrika portföljer med CopyTrading-funktionen, vilket gör det enkelt för nybörjare att komma igång. Erfarna traders kan tjäna en extra inkomst genom att dela sin kunskap med andra.

Fördelar

 • star iconIngen mäklaravgift
 • star iconAnvändarvänlig
 • star iconStort nätverk av erfarna handlare
 • star iconCopyTrading-funktion
 • star iconÅtkomst via dator, surfplatta och mobil

Nackdelar

 • star iconUttagsavgift
 • star iconValutaavgift

Steg 1: Skapa ett konto

Det första du behöver är ett konto på en marknadsplats där kryptovaluta handlas. Vi har redan valt eToro som vår favoritplattform och kommer därför att använda den som exempel. Registreringsprocessen hos eToro är ganska enkel och tar sällan mer än några minuter.

Allt du behöver göra är att gå in på deras hemsida och välja “gå med” eller “join now” beroende på vilket språk du använder webbplatsen på. Registreringsprocessen startar sedan automatiskt. Här kommer du först att bli ombedd att skapa ett användarnamn och ett lösenord. Du måste ange en personlig namn, adress och e-postadress. 

*OBS: Vi rekommenderar att du slutför både registreringen och KYC-processen innan du går vidare till steg 2 – det sparar tid när du behöver ta ut pengar från ditt konto.*

Steg 2: Överför pengar till ditt konto

När ditt konto har registrerats är det dags att överföra pengar. Det här är pengarna du tänker växla till Polygon (MATIC). Se till att du aldrig överför mer än du har råd att förlora, det gäller alla typer av finansiella investeringar.

Steg 3: Köp Polygon (MATIC) med eToro

Om du har kommit hit bör du vara en verifierad eToro-användare och ha pengar på ditt konto som du kan använda. Lyckligtvis är själva köpprocessen för eToro mycket enkel. Det första du behöver göra är att logga in på användarpanelen där. På andra sidan kan du hitta en plats där du kan skriva in Polygon eller bare MATIC. Båda delarna gör att Polygon visas i sökrutan.

Klicka på Polygon, så kommer du till informationssidan om polygoner. Här hittar du olika analyser och nyttig information om valutan. Klicka sedan på handla vilket öppnar ytterligare ett nytt fönster på eToro. Här anger du hur mycket du vill handla för och sedan bekräftar du transaktionen.

Köpet kommer att behandlas automatiskt och ditt nya kryptovalutasaldo kommer att läggas till på ditt eToro-konto. Du kan sedan välja att flytta dem till en extern plånbok eller behålla dem på eToro.

eToro är en multi-asset plattform som erbjuder både investeringar i aktier och kryptotillgångar, såväl som handel med CFD:er. Observera att CFD:er är komplexa instrument och kommer med en hög risk att förlora pengar snabbt på grund av hävstång. 78 % av privata investerares konton förlorar pengar när de handlar med CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar, och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar. Tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Den presenterade handelshistoriken är mindre än 5 hela år och kanske inte räcker som underlag för investeringsbeslut. Copy trading är en portföljförvaltningstjänst, tillhandahållen av eToro (Europe) Ltd., som är auktoriserad och reglerad av Cyperns Securities and Exchange Commission. Investering i kryptotillgångar är oreglerad i vissa EU-länder och Storbritannien. Inget konsumentskydd. Ditt kapital är i fara. eToro USA LLC erbjuder inte CFD:er och ger inga representationer och tar inget ansvar för riktigheten eller fullständigheten av innehållet i denna publikation, som har utarbetats av vår partner med hjälp av allmänt tillgänglig icke-entitetsspecifik information om eToro.

Om Mats

Mats är redaktör på Investikon.se där han tar upp ämnen som investeringar, aktier och kryptovaluta. Han har flera års erfarenhet av att investera i dessa ämnen, vilket gör att han har mycket kunskap att dela med sig av.