generic

Köpa Algorand (ALGO): En snabb och enkel steg-för-steg-guide

Obs: Köp av bitcoin och andra kryptovalutor är inte reglerat i de flesta EU-länder (inklusive Storbritannien och Sverige). På grund av detta har du inget skydd för investerare i EU och riskerar också att förlora eget kapital. All handel sker på egen risk och vi ger ingen ekonomisk rådgivning. Gör alltid din egen forskning.

Algorand är en kraftfull blockkedjeplattform och kryptovaluta som är utformad för att utföra stora mängder transaktioner samtidigt. Detta har fått många att betrakta Algorand som kryptovärldens version av Mastercard och Visa. Dessutom kan Algorand länka till andra kryptovalutor och blockkedjebaserade projekt på sin egen blockkedja. Denna funktion gör Algorand till en direkt konkurrent till den mycket större plattformen Ethereum. 

I denna artikel kan vi därför hitta mer information om Algorand och hur denna plattform har gått tillväga, samt hur intresserade investerare kan kjøpe Algorand (ALGO). Eftersom Algorand anses som en potentiell konkurrent till Ethereum, kan det bli en attraktiv utveckling för långsiktiga investerare. 

Är du redo att lära dig mer om Algorand och hur du kan köpa detta populära mynt? Då har du kommit till rätt ställe!

Om Algorand

Algorand är en blockkedjeplattform som gör det möjligt att koppla olika projekt och kryptovalutor från andra blockkedjor. Projektet startades ursprungligen av Silvio Micali 2017. Idag är det en plattform med öppen källkod som kombinerar kryptovalutan ALGO med plattformen Algorand. Många analytiker har bedömt att Algorand kan ha potential att bli kryptovärldens version av Visa eller Mastercard. 

Projektet har ett antal likheter med Ethereum, men bygger på en mycket snabbare betalningsprocess. Många antar därför att Algorand kan bli en allvarlig utmanare till Ethereum-plattformen om den skalas upp ordentligt. För dig som investerare kan detta erbjuda en spännande kursutveckling över tid. En av de saker som skiljer Algorand från Ethereum är hållbarhet. Ethereum använder fortfarande Proof-of-Work (PoW) Algorand använder Proof-of-Stake (PoS). Detta säkerställer att nätverket inte är beroende av så kallad mining, utan av verifiering från nätverket för att producera nya mynt.

Köp Algorand (ALGO) i 4 enkla steg

Kryptovaluta har blivit en attraktiv investering för många, men hur köper man egentligen digitala tillgångar? Vi ska titta på hur du kan köpa populära kryptovalutor som Algorand i fyra enkla steg. Det är värt att notera att samma process fungerar på de flesta olika typer av kryptovalutor, så du kan använda den oavsett vad du vill köpa. 

Nedan har vi illustrerat hur du kan köpa Algorand (ALGO) snabbt och enkelt i fyra enkla steg.

  1. Det första du behöver är ett konto på en kryptobörs där den aktuella kryptovalutan handlas. Här rekommenderar vi att du använder Coinbase, eftersom de erbjuder ett stort urval av kryptovalutor med mycket låga kostnader. 
  2. När du har valt den plattform du vill använda måste du slutföra registreringsprocessen. Detta tar sällan mer än några minuter. 
  3. Därefter måste du överföra de pengar som du vill köpa kryptovaluta för.
  4. När både pengarna och kontot är klara är du redo att handla med kryptovaluta.

Låter inte detta ganska enkelt? Om du vill ha mer detaljerad information har vi gått igenom hela processen nedan. 

Hur man köper Algorand (ALGO): Steg-för-steg

Precis som för aktier krävs det för handel med kryptovalutor tillgång till en marknadsplats där dessa instrument handlas. Den stora skillnaden är att kryptovalutor inte är reglerade, vilket innebär att det finns otaliga marknadsplatser där du kan köpa kryptovalutor online. Detta innebär dock också att det finns ett antal oseriösa handlare som försöker lura sig in på marknaden.

Vi rekommenderar därför att du använder en väletablerad operatör när du handlar med kryptovalutor. För dem som behöver handla med kryptovaluta i Sverige finns det bra alternativ som Coinbase, Firi, Binance och Coinbase. Som utgångspunkt för den här guiden kommer vi att använda Coinbase, eftersom det är en plattform med ett bra utbud, men som också har otroligt låga kostnader.

 logo

Bäst för dig som vill ha allt-i-ett

star icon star icon star icon star icon star icon

4.6/5

Nyckelfigurer

Avgifter: 0.5%/0.5% (Maker/Taker)

Urval: 50+ mynt

Prova Coinbase

Handel medför risk för kapitalförlust.

Vad vi gillar med Coinbase

Coinbase är en allt-i-ett-plattform som erbjuder en rad tjänster och produkter såsom kryptohandel, kryptoutbyte och plånbok för krypto. Coinbase erbjuder avancerade funktioner för erfarna mäklare, samtidigt som den är väldigt användarvänlig för nybörjare. Priserna är högre än många andra internationella plattformar. I gengäld får du ett stort utbud av kryptovalutor och produkter. Detta är fördelaktigt för aktiva handlare som vill ha så många tjänster som möjligt samlade på en plattform. Säkerheten är också mycket hög med alla licenser för laglig drift i USA.

Fördelar

  • star iconAnvändarvänlig
  • star iconHög säkerhet
  • star iconStort utbud av produkter, kryptovalutor och tjänster
  • star iconLicensierad och listad i USA

Nackdelar

  • star iconValutaavgift
  • star iconHöga priser

Steg 1: Skapa ett konto

För att köpa Algorand behöver du ett konto på en kryptobörs. Här har vi valt att börja med Coinbase, och de har som tur är en otroligt enkel registreringsprocess. Det enda du behöver göra är att gå in på deras webbplats och välja att gå med. Detta aktiverar registreringsprocessen. 

Som en del av registreringen kommer du att bli ombedd att skapa ett användarnamn och lösenord, samt verifiera din e-postadress. Du måste också lämna några grundläggande personuppgifter som namn, hemadress och ålder. 

OBS: När du har påbörjat registreringsprocessen rekommenderar vi att du också slutför KYC-processen. Allt du behöver göra är att ladda upp en kopia av ett giltigt ID-kort som stämmer överens med det namn som du har angett på ditt konto. 

Steg 2: Överför pengar till ditt konto

Så snart kontot är klart för användning kan du logga in på Coinbase, men det saknas något väsentligt. Kontot kommer att vara noll, vilket innebär att du inte har något att handla för på ditt konto. Du måste därför överföra pengar till ditt konto innan du kan använda Coinbase. Her tilbyr de innskudd med bankkort eller PayPal som de mest effektiva alternativen. 

Du kan också använda en banköverföring, men det kan ta flera dagar och medföra onödiga avgifter. Vi rekommenderar därför att du väljer ett bankkort eller PayPal när du överför pengar till ditt konto. 

Steg 3: Köp Algorand (ALGO) med Coinbase

Nu är ditt konto redo att användas och du kan börja handla med kryptovalutor. Allt du behöver göra nu är att logga in (om du inte redan är inloggad) och sedan skriva ALGO i sökrutan högst upp på skärmen. Klicka sedan på Algorand i menyn som dyker upp.

Du kommer nu att tas till handelssidan på Coinbase. Här hittar du lite allmän information om instrumentet, samt synpunkter från andra investerare på Coinbase. Välj sedan handel uppe till höger – här anger du hur mycket du vill investera i Algorand innan du slutligen bekräftar affären. Du har nu köpt din första kryptovaluta – och kan upprepa samma process varje gång du vill köpa en ny kryptovaluta med Coinbase!

OBS!

Slutligen rekommenderar vi att du använder en extern plånbok för att lagra dina kryptovalutor i stället för att förvara dem i en kryptoplånbok. Detta ökar säkerheten för dina digitala tillgångar avsevärt.

Om Mats

Mats är redaktör på Investikon.se där han tar upp ämnen som investeringar, aktier och kryptovaluta. Han har flera års erfarenhet av att investera i dessa ämnen, vilket gör att han har mycket kunskap att dela med sig av.