Obs: Köp av bitcoin och andra kryptovalutor är inte reglerat i de flesta EU-länder (inklusive Storbritannien och Sverige). På grund av detta har du inget skydd för investerare i EU och riskerar också att förlora eget kapital. All handel sker på egen risk och vi ger ingen ekonomisk rådgivning. Gör alltid din egen forskning.
Crypto.com är en mycket populär plattform för handel, investering och staking av kryptovaluta. Nu har de även öppnat upp för plånböcker, NFT:er och mycket mer, så i teorin borde detta vara din one-stop-shop för allt som har med blockkedjor att göra. Vi valde därför att ta en närmare titt och dela med oss av våra upplevelser av Crypto.com.
En fråga som är behövs ställa: har cypto.com gjort sig förtjänt av dess hype? Vi har undersökt vad plattformen har att erbjuda, vilka möjligheter som finns här och inte minst hur den står sig i jämförelse med andra konkurrenter på marknaden.
Är du redo att ta reda på mer om vad Crypto.com har att erbjuda? Läs vår omfattande recension nu!
Om Crypto.com
Crypto.com är ett företag som grundades 2016 i Hongkong. Idag har de en av de största plattformarna för kryptovalutor med fler än 250 olika mynt. Företaget har också mer än 10 miljoner kunder världen över, vilket gör det till en av de största börserna i världen. I dag finns deras lösning tillgänglig i 90 olika länder, men de fortsätter att utöka tillgängligheten.
Några av de saker som har gjort Crypto.com så populärt är den enorma listan över tillgängliga mynt, låga priser och flera smarta funktioner. Crypto.com är en utmärkt plattform för nybörjare, men även för avancerade handlare.
Plattformen är särskilt lämplig för dem som vill göra mer än att bara behålla kryptovaluta på lång sikt. Här får du tillgång till en rad smarta handelsfunktioner, samt betalkort som kan kopplas till ditt kryptokonto.
Fördelar med Crypto.com
- Fler än 250 olika mynt finns tillgängliga
- Konkurrenskraftiga avgifter
- Erbjuder ett brett utbud av kryptorelaterade produkter
Nackdelar med Crypto.com
- Kräver att du håller CRO för att få de lägsta avgifterna
- Dålig kundtjänst
- Komplicerad avgiftsfördelning
Användarupplevelse
En av de saker som skiljer Crypto.com från flera andra marknadsplatser är deras centrala applikation. Mycket av deras verksamhet är direkt kopplad till applikationen, istället för att använda sig av webbläsarbaserade lösningar. Om du har handlat på din mobil tidigare kommer detta att vara ganska självförklarande, men för vissa nybörjare kan lösningen vara lite förvirrande.
I applikationen får du en översikt över din portfölj, samt möjlighet att se många av de mest populära mynten på plattformen. Du kommer också att kunna satsa din krypto (staking), göra betalningar och ansöka om ett Crypto.com-kreditkort.
Du hittar också olika verktyg som diagram och analyser i programmet, men dessa ger bara grundläggande information. Du hittar också mycket av samma information på de enskilda sidorna för olika kryptovalutor.
En sak som är värd att notera om Crypto.com är att de erbjuder handel med olika valutor. Du kan handla med kryptovalutor i australiensiska dollar, kanadensiska dollar, euro, brittiska pund, amerikanska dollar och brasilianska real. På så sätt kan användare från hela världen använda sin egen eller en närbesläktad valuta för att handla med kryptovalutor.
Urvalet hos Crypto.com
Idag erbjuder Crypto.com ett imponerande urval av fler än 250 olika mynt. Detta garanterar att du finner både stora och små kryptovalutor på plattformen. En lista över alla 250 skulle dock bli lång med hela denna artikel, så vi har valt ut de mest populära som du kan handla med på Crypot.com:
Du kan också handla med Crypto.coms egna mynt – Cronos (CRO). Om du har ett större belopp i CRO får du lägre avgifter och vissa fördelar hos Crypto.com, vilket är värt att notera.
Säkerhet
I likhet med Kraken och andra plattformar erbjuder Crypto.com också möjligheten till tvåfaktorsauktorisering. Dessutom rekommenderas det att du använder ett starkt lösenord och tillämpar goda säkerhetsrutiner. Det är viktigt att notera att transaktioner i kryptovalutor inte kan återkallas, och det har förekommit rapporter om när Crypto.com-användare fått sina portföljer stulna av hackare.
Som en extra säkerhetsåtgärd håller Crypto.com därför alla insättningar offline i en “kall förvaring” för att förhindra hackning och förlust. De erbjuder också FDIC-försäkring för insättningar i amerikanska dollar upp till 250 000 dollar. Detta följer de riktlinjer som fastställts av de amerikanska myndigheterna.
Kundtjänst
När det gäller kundservice erbjuder Crypto.com en DIY-sida, e-post och livechatt. De erbjuder ingen telefonsupport för tillfället, och vi har sett flera kommentarer om att kundtjänsten inte riktigt håller måttet. Många användare rapporterar om bland annat långa väntetider, dåliga svar och få hjälpsamma lösningar.
Vi testade också detta erbjudande och var inte särskilt imponerade. Vi skickade några frågor via e-post och svaren vi fick var långt ifrån hjälpsamma. Tvärtom var de bara formella svar som erkände vårt problem. På livechatten var det också en viss väntetid, men där fick vi lite bättre hjälp. Vi rekommenderar därför att du kontaktar Crypto.com via Live Chat om du behöver hjälp.
Hur man öppnar ett konto
För att öppna ett konto hos Crypto.com måste du först ladda ner deras app. Detta gäller både för Android och iOS. Du kommer sedan att guidas genom registreringsprocessen genom att ange e-post och önskat lösenord. Därefter måste du bekräfta din identitet. Detta görs genom att ange ditt namn, ladda upp en bild av ditt ID med en bild och sedan en selfie. Sedan måste du ange en betalningsmetod eller ansluta till ett bankkonto.
Om du har en amerikansk bank kan du koppla den direkt till Crypto.com, men du måste gå igenom en KYC-process. Det tar cirka 10 minuter och sedan är du redo att köpa. Vi hade lite problem med ID-bilden och selfien, men det gick bra efter några försök. Om du har ett ID redo och skriver snabbt, har du slutfört registreringen och KYC-processen på nolltid.
Vi kunde inte koppla till just vårt svenska bankkonto, men det är tydligen stora skillnader på hur det fungerar för olika banker i Sverige.