generic

7 sätt att tjäna pengar på nätet

Det finns fler sätt att tjäna extra pengar än någonsin tidigare, både på internet och utanför den digitala världen. Det är bra, men det kan vara svårt att veta var man ska investera sin tid och vad man ska fokusera på.

Använd den här listan och upptäck nya idéer för att tjäna pengar på nätet och hemifrån. Tjäna pengar på konst, musik, digitala appar, Youtube och många nya unika sätt.

1. Starta din egen webbplats

Med en webbplats kan du tjäna passiva inkomster. Du kan skapa en egen webbplats och tjäna pengar genom att lägga upp annonser eller länka till produkter där du får provision.

Det finns flera branscher du kan börja med, branscher som betalar mest är de som är finansrelaterade, kläder och andra dyra produkter eller tjänster. 

Om du ska rankas högt organiskt på Google med webbplatser som säljer låneprodukter måste du räkna med mycket hög konkurrens. Vi rekommenderar att du börjar med nischer som inte är så populära och du kommer att klättra snabbare i sökmotorerna.

Med hjälp av bra webbplatsbyggare kan vem som helst skapa sin egen webbplats idag. Här kan du se en lista över de bästa hemsideprogrammen på marknaden

2. Tjäna pengar på att recensera webbplatser och appar

Som vi nämnde i inledningen kan du tjäna pengar på många saker nuförtiden. Metod 2 handlar om hur du kan tjäna pengar på att recensera webbplatser och appar.

Med tjänsten UserTesting kan du få betalt för och granska alla typer av webbplatser och applikationer (appar).

För dig som vill prova detta är det bra att veta att det tar ungefär 20 minuter att göra en recension och du får ungefär 10$ dollar. Om du gör det här aktivt kan du räkna med en timlön på cirka 30$ dollar,- genom att bara ge feedback och recensioner.

3. Tjäna pengar genom att lyssna på musik

Current.us är en Android/iOS-baserad mobilapp som betalar dig cirka 6 000 euro per år för att spela musik på din mobiltelefon. Det är ett nytt sätt att tjäna pengar om du vill generera en passiv inkomst genom att lyssna på nya låtar. Du kan tjäna pengar när du arbetar på kontoret, joggar eller till och med när du pendlar.

I princip tjänar du pengar genom att tjäna poäng för att vara aktiv i appen. Ju mer du trycker på musiken eller andra funktioner i appen, desto mer pengar tjänar du. 

Current fortsätter att lägga till fler och fler alternativ för att tjäna pengar, så det kommer bara att fortsätta att bli bättre. 

Än så länge är denna tjänst reserverad för den amerikanska marknaden, men om du använder en VPN kan du enkelt tjäna pengar på Current när du bor i Sverige.

4. Köp och sälj domäner

Idag finns det ett yrke som kallas “domänhajar”. Det är personer som letar efter bra domäner och säljer dem vidare till större företag.

Du kan använda marknadsplatser som GoDaddy där du kan köpa och sälja domäner, men det är inte alla domäner som gör att du kan göra en vinst.

Du kan också använda webbplatser som ExpiredDomains där du kan hitta svenska (.se) domäner som har löpt ut. Om du har tur nog att hitta en potentiell köpare är risken låg och vinsten ganska hög.

5. Investering i aktier

Det här är ett stort ämne, så vi ska hålla det kort. 

När det gäller att tjäna pengar på aktier finns det en gyllene regel: “Sälj det gröna, köp det röda”. Vad innebär detta egentligen?

Enkelt uttryckt bör du köpa eller investera i aktier när aktierna har fallit och är långt nere, du bör inte köpa när aktien redan har stigit med 50 % den senaste veckan, det är dags att sälja lite efter lite.

Om du ska köpa aktier bör du diversifiera dina aktier i olika sektorer. En sak som också är mycket viktig när man köper aktier är riskbedömning.

6. Att tjäna pengar på kryptovaluta

Att investera i kryptovalutor har visat sig vara mycket lönsamt för tusentals människor. Det är en sport med enorma risker, men om du gör grundlig research och tajmar din start kan du se fram emot stora vinster.

Vår rekommendation är att börja långsamt och göra en bra riskanalys innan du investerar stora belopp i kryptovaluta. Om det är första gången du investerar rekommenderar vi typiska kryptovalutor som Bitcoin och Ethereum.

7. Försök med dropshipping

Har du hört talas om dropshipping? Det är en detaljhandelsmetod där säljaren inte har något fysiskt lager. När en kund gör en beställning köper du varan från en tredje part som skickar den direkt till kunden. 

Detta innebär att du aldrig behöver lägga ut en krona för att lagra dina produkter eller upprätthålla ditt lager. 

Och du behöver aldrig köpa produkter i bulk (större beställningar) i hopp om att sälja tillräckligt mycket för att få tillbaka din investering.” Den här metoden kan göras med onlineförsäljningsplattformar som eBay eller Amazon.